Kalloni  Καλλονή
 
De zoutpannen bij Kalloni zijn een voedselbron voor trekkende flamingo's. Met name in het voorjaar zijn er heel veel te zien. Lesvos ligt precies op een route voor trekvogels die ieder jaar naar Afrika gaan en omdat Lesvos rijk is aan voedsel strijken er vele trekvogels neer om te fourageren. En met hen hordes vogelspotters die met grote telelenzen op de camera vogels op de gevoelige plaat zetten, meestal in de maand mei.

 

 

      

Iets ten zuiden van Kalloni zijn de ru´nes van een Romeinse tempel te vinden, de "Mesa sanctuary". Veel staat er niet meer overeind, de aardbevingen die het eiland in de loop der eeuwen hebben getroffen hebben het meeste om doen vallen.
 
Ook ten zuiden van de stad ligt deze brug nog netjes naast de gewone weg, met de auto kan je er niet meer overheen...

 

     

Kalloni en de Baai van Kalloni gezien vanaf de weg richting Petra. Omdat Kalloni vrij centraal ligt op het eiland zijn er meerdere grote winkels te vinden. Uiteraard heeft elke winkel z'n specialiteit zoals gebruikelijk in Griekenland, als je in de ene winkel een gastoestel koopt, moet je naar een andere winkel voor een gasslang en naar een derde voor een gasfles!
 

Home