Molivos Μόλυβος of Mithimna Μήθυμνα

 
Het dorp Molyvos is een van het mooiste op het eiland, de heuvel die grenst aan de zee is helemaal volgebouwd met leuke Griekse huisjes. Op de top van de heuvel staat het kasteel, met in de binnenplaats allemaal Oleander bomen. 's Avonds is het een sprookjesachtig gezicht met alle lichtjes van het dorp, met een oranje verlicht kasteel. De straatjes zijn smal en soms erg steil, meer een soort trappen eigenlijk. In die straatjes vind je vele souvenier winkeltjes.

 

Hier in de haven van Molyvos is het leuk vertoeven op de diverse terrassen. Je vindt er ook een kunst galerie. Er varen elke dag vissersboten uit, de meeste vissen nog op traditionele wijze. Als ze weer binnenvaren, stormen de zwerfkatten van alle kanten naar de waterkant, omdat ze de restjes krijgen.
 
Dit is het uitzicht vanaf hoger in het dorp, de pijp die je ziet is een oude olijfolie fabriek, omgebouwd tot een hotel "The olive press". Het smalle strand van Molyvos is een stenenstrand met allemaal ronde stenen. Je ziet mensen regelmatig vissen daar met een gewoon lijntje met een stukje brood eraan, de vissen die je wilt vangen zie je gewoon zwemmen in het heldere water.

Als je uit eten gaat kun je het treffen dat er iemand muziek zit te maken, zoals hier bij "Once upon a time in Molyvos" in het haventje.
Er zijn nog heel veel meer eetgelegenheden in Molyvos, één daarvan wil ik toch noemen: "Sansibal". Dit restaurant heeft erg lekkere hapjes, die geserveerd worden zowel binnen als op meerdere buitenterrassen.

Home